Isyyteen liittyvät oikeusasiat

Isyyden vahvistaminen

Jos lapsen isä on avioliitossa lapsen äidin kanssa, kun lapsi syntyy, aviomies katsotaan automaattisesti lapsen isäksi, eikä isyyttä tarvitse erikseen vahvistaa. Jos taas lapsen isä ei ole avioliitossa lapsen äidin kanssa lapsen syntyessä, vaatii isyyden toteaminen erityisiä toimenpiteitä.

Yksinkertaisimmin isyys voidaan vahvistaa siten, että mies tunnustaa isyyden sosiaaliviraston lastenvalvojan luona. Tämä edellyttää, että sekä lapsen äiti että isyyden tunnustava mies antavat suostumuksensa tunnustamiselle.

Jos taas lapsen isä tai äiti ei halua, että isyys vahvistetaan tunnustamisella, isyys voidaan vaatia vahvistettavaksi isyysoikeudenkäynnissä, jonka voi käynnistää joko lapsen äiti tai isäehdokas. Uudenmaan Lakimiehet Oy voi avustaa teitä isyysoikeudenkäynnin hoitamisessa sen aloittamisesta tuomion hankkimiseen asti ja voimme edustaa oikeudenkäynnissä niin lapsen äitiä kuin isäehdokastakin.

Isyyden kumoaminen

Jos lapsen isä tai äiti katsoo olevan aihetta epäillä lapsen virallisen isän isyyttä, voidaan isyys vaatia kumottavaksi oikeudessa. Uudenmaan Lakimiehet Oy voi avustaa teitä isyyden kumoamista koskevassa oikeudenkäynnissä alusta loppuun asti.

Voitte kääntyä luottamuksellisesti Uudenmaan Lakimiehet Oy:n puoleen kaikissa isyysoikeudenkäynteihin liittyvissä asioissa. Jos olette oikeutettu maksuttomaan oikeudenkäyntiin tulojenne puolesta, voimme avustaa maksuttoman oikeudenkäynnin edun hankkimisessa teille.

Uudenmaan LakimiehetOy on lakiasiantoimisto, ei asianajotoimisto, lakimiehemme on luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja, ei asianajaja. Lakimiehemme kuuluu Suomen lakimiesliittoon, ei asianajajaliitto, hoidamme samoja toimeksiantoja kuin asianajajat.

Voitte varata ajan maksuttomaan alkuneuvotteluun isyysasiassa puhelinnumerosta 09-622 4690!

Suosittele meitä

Mannerheimintie 45, Helsinki

Yhteystiedot

Uudenmaan Lakimiehet Oy
Mannerheimintie 45 A 2
00250
HELSINKI
09 622 4690
lakiasiaintsto@uudenmaanlakimiehet.fi
www.uudenmaanlakimiehet.fi

Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

  • asianajotoimisto helsinki
  • asianajotoimisto helsinki
  • asianajotoimisto helsinki
  • Bisnode
  • Asiakastieto
  • Asiakastieto English