Konkurssiasiat puolestasi hoitaa Uudenmaan Lakimiehet Oy

Yritys voidaan asettaa konkurssiin joko velkojan tai yrityksen itsensä hakemuksesta. Kun konkurssin hakijana on velkoja, on tilanne yrittäjän kannalta useimmiten hallitsematon ja seurauksiltaan vahingollinen.

Konkurssin hakeminen yrityksen itsensä toimesta onkin monesti yrittäjän kannalta järkevämpi ja edullisempi ratkaisu kuin sen odottaminen, että jokin velkoja päättää hakea yrityksen konkurssiin.

Erityisesti siinä tapauksessa, että yrittäjä aikoo jatkaa muodossa tai toisessa yrittämistä, on ylivelkaisuustapauksessa jatkon kannalta järkevintä itse päättää konkurssiin hakemisesta. Yritystoimintahan saattaa ylivelkaisuustilanteesta huolimatta olla sinänsä kannattavaa, tai näkymät kannattavuuden parantamiseksi voivat olla hyvät. Tällöin hallitusti tehty konkurssi takaa parhaiten edellytykset toimintaan jatkossa.

Mikäli yrittäjä jatkaa yrittämistä ylivelkaisella yrityksellä liian pitkään, on mahdollista, että uuden yrityksen perustaminen käy mahdottomaksi erilaisten käytännön ongelmien johdosta. Tällaisia syitä voivat olla muun muassa henkilökohtaisen velkavastuun syntyminen yrityksen veloista joko siviilioikeudellisilla tai rikosoikeudellisilla perusteilla, tai yksinkertaisesti resurssien käyttäminen loppuun.

Apua konkurssin hoitamiseen

Kun yrityksenne tulee tilanteeseen, jossa velkojen määrä muodostuu ylivoimaiseksi taakaksi, niin kannattaa kääntyä Uudenmaan Lakimiehet Oy:n puoleen sen selvittämiseksi, minkälaisia vaihtoehtoja toiminnallenne on, ja minkälaisia seuraamuksia eri vaihtoehdoista seuraa. Toteamme jo tässä vaiheessa, että oikein hoidettu ja suunniteltu konkurssi on täysin laillinen ja varteenotettava vaihtoehto toimintanne jatkoedellytysten turvaamiseksi. Velkojan konkurssihakemuksen odottaminen ja ylivelkaisella yrityksellä liian pitkään toimiminen puolestaan saattaa merkitä vakavia vaikeuksia ja suoranaisen esteen toimintanne jatkamiselle konkurssin jälkeen.

Myöskin siinä tapauksessa, ettette aio jatkaa yritystoimintaa, vaan haluatte päästä irti ylivelkaisesta tai kannattamattomasta yrityksestä, on itse haettu konkurssi useimmiten yrittäjän kannalta järkevin ja turvallisin vaihtoehto.

Uudenmaan Lakimiehet Oy voi toimeksiannostanne hoitaa yrityksenne hakemisen konkurssiin, ja hoidamme myös velkoja-aloitteisia konkursseja.

Halutessanne voimme selvittää, kannattaako yrityksenne hakeutua konkurssiin tai kannattaako asiassanne ryhtyä muihin toimenpiteisiin, voitte luottamuksellisesti varata ajan Uudenmaan Lakimiehet Oy:n maksuttomaan alkuneuvotteluun.

Suosittele meitä

Mannerheimintie 45, Helsinki

Yhteystiedot

Uudenmaan Lakimiehet Oy
Mannerheimintie 45 A 2
00250
HELSINKI
09 622 4690
lakiasiaintsto@uudenmaanlakimiehet.fi
www.uudenmaanlakimiehet.fi

Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

  • asianajotoimisto helsinki
  • asianajotoimisto helsinki
  • asianajotoimisto helsinki
  • Bisnode
  • Asiakastieto
  • Asiakastieto English